Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Csomagtartó.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Csomagtartó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csomagtarto.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 7 db
633 literes csomagtartó a Skoda Superb kombiban

633 literes csomagtartó a Skoda Superb kombiban

Ezen a héten, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a Skoda Superb kombi, melyről hétvégén tucatnyi hivatalos fotó szivárgott ki a netre. Ahogy azt várni lehetett, hatalmas csomagtartóval érkezik a legújabb Skoda, a cseh gyár nem is titkoltan nagy sikert és azt várja tőle, hogy prémiummárkák vásárlóit hódítsa meg.

Bődületes csomagtartó az új Škodában

Bődületes csomagtartó az új Škodában

Eddig csak egy sejtelmes, az autó körvonalait megmutató fotót láthattunk. Az új képek viszont felfedik a részleteket is. Ezekből látszik, hogy a kombi ha lehet még elegánsabb, mint a szedán. Méretét tekintve ugyanakkora a kombi is, azaz 4838 milliméter hosszú és 2761 mm a tengelytávolság is. Viszont, ahogy várható a csomagtartóban a puttonyos változat a nyerő. Míg a szedán 565 litert mutat, addig a kombié 68-cal több, azaz 633 literes.

Csomagtartó az utánfutón

Csomagtartó az utánfutón

Lehet az időjárás bármilyen, a tavasz mindenkire hatással van. Számba vesszük, hogy mit kell csinálni a hétvégi telken, vagy a ház körül, ehhez pedig mennyi, és milyen anyagok szükségesek. Mások meg már a nyári kempingezésük helyszínein, útvonalán gondolkodnak. Mindezekhez azonban szállítóeszköz szükséges, ami többnyire személygépkocsi, illetve a vonóhorgára csatolható utánfutó. Sok esetben azonban még az utánfutó csomagtere sem elég a sok cucchoz, különösen akkor, ha az utánfutó fedett. Ilyenkor jönne jól a tetejére szerelt csomagtartó. Ezen tehát érdemes elgondolkodni, mert az ilyen szerelvény nagyon hasznos, és saját kezűleg is elkészíthető az alábbiak alapján.

Hány személyes a csomagtartó?

Hány személyes a csomagtartó?

A szombati USA V8 autós találkozó szervezője Mészáros József, akiről már írtunk itt, bemutatva Pontiac Firebird-jét. A környékbeli USA-vasakat várták Vépre, a Med-Max parkolóba, ahol délután láthattunk jó pár gyöngszemet Amerika azon autós korszakából, amikor még nem számított a fogyasztás és a ma már városban csak 'praktikusan kicsiként' emlegetett méret.

Honda Goldwing: Csomagtartó nyitása mechanikusan

Honda Goldwing: Csomagtartó nyitása mechanikusan

Amennyiben Honda Goldwing típusú motorkerékpárunk csomagtartó nyitó rendszere meghibásodna, úgy mechanikusan is ki tudjuk nyitni, majd ezek után lehetőségünk van a hiba orvoslására. A Honda GL1008-nak a hátsó doboz alatt található 3 karral vezéreljük a csomagtároló dobozait. A két szélsővel az oldaldobozt, a középsővel a hátsót.

Spyral Touring csomagtartó

Spyral Touring csomagtartó

Az sem probléma, ha nincs a vázunkon csomagtartó szem, mert léteznek nyeregcsőre szerelhető termékek is, de a vázról hiányzó konzol problémáját úgy is megoldhatjuk, ha első csomagtartót választunk, amit a villaszárra és a V-fék szemre rögzíthetünk. Van azonban még egy kritérium, ami igencsak fontos: a tömeg. A régi másfél kilós acél szerkezetektől személy szerint mindig is ódzkodtam, ezért örülök, hogy az alu alapanyag ebben a szegmensben is teret nyert.

Újfajta csomagtartó biciklire

Újfajta csomagtartó biciklire

A svájci TATO által kidolgozott, a vázzal kombinált keret azonban lehetővé teszi, hogy a félbevágott felsőcső nyílásán keresztül táskánkat egyszerűen becsúsztathatjuk például a notebook-táskát, ami így védve lesz mindentől. Mielőtt azonban arra gondolnánk, hogy majd ilyenek lesznek a Budapestre tervezett kölcsönbringák, azért vegyük figyelembe, hogy egy darab, Shimano Deore felszereltségű gép 1600 svájci frankba, azaz körülbelül 310 ezer forintba kerül.

Tuti menü